EN | DE | ES | IT | MK | PL

TOOLBOX


 Вклопување живот-работа и преоптоварување со работа

Повратни информации

General info

PPT
Module: Вклопување живот-работа и преоптоварување со работа Мерки за имплементација и тест за исцрпеност
Unit 1: Генерални информации

ЦелиClick to read  
СодржиниClick to read  
ВоведClick to read  
Unit 2: Учење за мешањето на работата и животот

Што значи вклопување на животот и работата?Click to read  
Предности од вклопување на работата и живототClick to read  
Недостатоци од вклопувањето на работата и живототClick to read  
Unit 3: Совети за добро спојување на работата и животот

ефективни совети: Вака успева имплементацијатаClick to read  
ефективни совети за успехClick to read  
Unit 4: Запознавање што значи преоптоварување со работа

Причини за преоптоварување на работаClick to read  
Погрешен став може да придонесе за преоптоварувањеClick to read  
Тест за исцрпеност: Колку сте изложени на ризик?Click to read  
Тест за исцрпеност: ЕвалуацијаClick to read  
Unit 5: Tips to prevent work overload

Preventing overload: tips for preventionClick to read  
Спречување на преоптоварување: 5 контрамеркиClick to read  
Опис на целта

Дигитализацијата овозможува пристап до податоци и медиуми од речиси секаде. Тоа значи дека строгата поделба на работата и приватниот живот сè повеќе исчезнува. Мешањето на работата и животот е името на играта.
Вработените можат да бидат достапни за клиентите и за време на викендот. Тие не само што можат да вршат дел од работата во домашната канцеларија, туку и да ги средат приватните работи во работното време како компензација. Звучи ветувачко, но не е убеден секој вработен или работодавец.
Какво значење има вклопувањето на работата и животот во светот на работата и кои предности и недостатоци се поврзани, ќе дознаете на оваа обука.

Придобика од алатката

Алатката за обука ви дава дефиниција за тоа што значи мешањето помеѓу работата и животот, ви дава совети како да имате добар баланс помеѓу работата и животот, можете да направите тест за самосогорување и да го проверите вашето здравје и ќе научите што се подразбира под работа преоптоварување и како можете да се одржувате здрави кога имате премногу работа.

Како да се користи алатката

Алатката е наредена во 2 дела.
1. Информации за вклопување на работата и животот и преоптоварување со работа
2. Само-тестирање на исцрпеност

Времетраење

30 minutes

 Материјал поврзан со обуката

Партнери