EN | DE | ES | IT | MK | PL

Без стрес со стресот – Проверка на стресот


Не е лесно да се каже дали сте само малку преморени и подготвени за одмор или дали стресот ве прави болни. Вашите вработени исто така може да бидат исцрпени поради постојан стрес. Што е со вашата компанија?
Целта на оваа проверка на стресот е да се препознае сопствената стресна ситуација и да се направи стресната ситуација транспарентна со вработените.
Алатката е алатка за управување. Може да се користи без надворешни консултанти.


Дел 1: Колку сум оптоварен како менаџер?
Да Не
Заспивањето не е проблем за мене. Но, често се будам среде ноќ и сеуште мислам на активностите од денот.
За слободно време, хоби и семејство, имам многу помалку сила од порано. Обично, не одвојувам време за тоа.
Често избегнувам личен контакт со моите вработени бидејќи ми одзема премногу време / прави преголем напор.
Имам повеќе физички поплаки од порано, на пример, главоболки, гастроинтестинални проблеми или напнатост. Мојот лекар не наоѓа физички причини.
Сметам дека е релативно тешко да се исклучам после работа. Честопати воопшто не успева.
Да бидам искрен, пијам повеќе алкохол отколку што е добро за мене.
Викендот е тешко доволен за да се опуштите.
Концентрираната работа неодамна ми стана тешка. Дојдовната е-пошта или вознемирувањата лесно ми го одвлекуваат вниманието и ми е тешко да се вратам на работа.
Ако нешто не оди како што замислив во мојата работа, често реагирам резигнирано.
Временски притисок, одговорност, прашања – често се чувствувам како познатиот „хрчак во тркалото“ кој секогаш трча, но никогаш не пристигнува.
Искрено, имам внатрешен отпор кон мојата работа, кој секојдневно го надминувам. Во секојдневниот живот, сепак, повторно функционирам добро.
Расположението ми варира: Понекогаш не се препознавам себеси, на пример кога реагирам толку раздразливо.


Дел 2: Колку се оптоварени моите вработени?
Да Не
Кога се воведуваат иновации, се слуша пред се негодување- и забелешки од типот "И тоа! Како да го правиме тоа?" или "Не помага ништо!"
Почесто ни недостасува проток на информации. Понекогаш важните информации им се пренесуваат доцна на колегите или воопшто не се пренесуваат. Затоа некои задачи се завршуваат доцна или неправилно.
Меѓу моите вработени често има конфликти, натпреварувачки ситуации и кавги.
Стапката на боледување во нашата компанија е висока.
Секогаш сум на располагање за технички прашања, но едноставно нема време за лични разговори со вработените.
Кај нас често е нејасно кој за која задача е одговорен. Задачите почесто се туркаат напред-назад.
Кога ќе сретнам група вработени, понекогаш имам чувство дека разговорите премолчуваат.
Честопати имам чувство дека морам да ги контролирам резултатите од задачите на моите вработени за тие навистина да се завршат правилно.
Дури и моите добри работници во последно време се почесто изгледаат како да не се сосема во тек.
Моите вработени немаат време за дообука. Тековната операција едноставно не го дозволува тоа.
Моите вработени немаат време за дообучување. Тековната операција едноставно не го дозволува тоа.
Некои од вработените повеќе би сакале да пропуштат излет на компанијата и божиќна забава.


Партнери